Javanais tiramisu

Javanais tiramisu

INGREDI√čNTEN:
Referentie 1980: Javanaisplak

Tiramisu
500 gr. mascarpone
150 gr. opgeklopte slagroom
3 eieren
100 gr. suiker
2 blaadjes gelatine
50 ml Amaretto (naar eigen smaak)
Sterke koffie + Amaretto
Slagroom
Ganache
Rolmarsepein of witte rolfondant

WERKWIJZE:

Meng de eierdooiers met de suiker en klop dit op tot een mooie, stevige en luchtige massa. Voeg daar de mascarpone en de
opgeklopte slagroom aan toe en meng er het opgeklopt eiwit onder. Laat de gelatine weken. Verwarm de Amaretto lichtjes, voeg de gelatine toe en meng dit met het beslag. Dompel de Javaniasplak in de sterke koffie en de Amaretto.

Verdeel het beslag over de Javanaisplak en laat dit lichtjes opstijven. Rol de Javanaisplak op tot een mooie roulade en laat dit opstijven in de koeling.

Rol de marsepein of rolfondant uit tot op +/- 2 mm dikte. Strijk een dun laagje slagroom op de marsepein en rol deze mooi strak rond de roulade.

Werk af met ganache zoals de afbeelding.