News article, 25/02/2019

Bakkerijmerk Van de Leur gaat verder als Pruvé

Bakkerijmerk Van de Leur gaat verder als Pruvé

Pittem februari 2019 – In januari 2016 werd het merk Van de Leur onderdeel van het familiebedrijf Royal Smilde Bakery, eigenaar van het bekende bakkerijmerk Pruvé. Door de overname versterkte Royal Smilde Bakery haar positie in de markt met een compleet assortiment bakkerijproducten en halffabricaten. In 2019 wordt het assortiment van de merken Van de Leur en Pruvé samengevoegd en gaat het gezamenlijk verder als Pruvé. Er was veel gelijkenis in de assortimenten van beide merken waardoor er steeds minder een duidelijk onderscheid was. Door de samenvoeging van de twee merken worden de krachten op het gebied van productie, innovatie, verkoop en marketing gebundeld.

Vertrouwde kwaliteit

Pruvé voorziet al meer dan 50 jaar bakkers, patissiers en horeca professionals van kwalitatieve producten. Het assortiment  van Van de Leur maakt dit assortiment compleet met banketspeciliateiten. Annejet Nieboer, Brandmanager Pruvé: “Voor professionals verandert alleeen de uitstraling van de producten. Alle producten behouden hun vertrouwde receptuur, inhoud en artikelnummer, onder de merkuitstraling van Pruvé.” Het betreft een zachte overgang van de verpakking, waarbij vanaf maart 2019 de eerste banketspecialiteiten in een Pruvé doos worden uitgeleverd. In de loop van het jaar zal het merk Van de Leur volledig verdwijnen en zullen alle producten omgezet zijn naar Pruvé.

Communicatie en inspiratie

Royal Smilde Bakery zet aankomend jaar volop in op de producten en banketspecialiteiten van Pruvé. “De mogelijkheden met het Pruvé assortiment zijn enorm en spelen in op de wensen van de professional in deze tijd.” Via campagne in vakbladen wordt niet alleen het samenvoegen van de twee merken gecommuniceerd, maar zullen professionals door Pruvé geïnspireerd worden om met een moderne blik te kijken naar klassieke recepten.

Royal Smilde

Royal Smilde Bakery is onderdeel van Royal Smilde, een internationaal voedingsmiddelenconcern met hoofdvestiging in Heerenveen. Het concern werd opgericht in 1863. Royal Smilde Bakery produceert op verschillende productievestigingen een innovatief assortiment gebakken en ongebakken zoete hartige snacks en patisserieproducten voor de consumenten- en professionele markten wereldwijd.