Ons Verhaal

ROYAL SMILDE BAKERY BELGIE

Pruvé en Van de Leur zijn merken van Royal Smilde Bakery. Wij zijn onderdeel van het concern Royal Smilde dat dateert uit 1863. Met een halve eeuw ervaring in het maken van bladerdeeg, meringue en aanverwante producten gaan onze roots ver terug in de wereld van de artisanale en industriële bakkerij.

MARKTLEIDER GEVESTIGD IN EDAM

Onze producties zijn gelegen in Edam en Bolsward, Nederland. We zijn Europa’s grootste en meest efficiënte fabrikant van roomhoorns, bladerdeegschelpen en andere taartbodems. Maar een deel van onze sterkte is dat we ook producten op maat en private label oplossingen kunnen aanbieden. Royal Smilde Bakery is marktleider in Nederland/België, en werkt ook samen met distributeurs die de bakkerijen, foodservice en Retail in Europa, de VS, en andere delen van de wereld bevoorraden. Royal Smilde Bakery investeert niet alleen in producten voor de bakkerij, Retail en foodservice, maar ook in Marketing en R&D. Dit om beter de behoeften van de klanten te kennen en op de hoogte te blijven van de trends en steeds wijzigende markten. Zo was er de recentelijke lancering van een assortiment diepvries gebak voor de Horeca/traiteurs. We onderscheiden ons met kwaliteitsvolle producten, een uitstekende service en klantgerichtheid. Traditie inspireert ons, alsook kennis van de markt, ambitie en doelmatige innovatie.

Ons wereldwijde verkoop- en distributie netwerk

Productiefaciliteiten

Onze productielocaties in Edam en Bolsward beschikken over verschillende productielijnen om fill-off en bake-off producten te produceren. We kunnen verschillende deegsoorten verwerken, van korst- tot gistdeeg en zanddeeg. We maken snacks met vele soorten vullingen en variaties in smaak en vorm. De Petits Fours - van het merk Van de Leur - worden in onze productielocatie in Heerenveen geproduceerd.

Het Bakery Development Center

Het team van het Bakery Development Center bestaat uit een unieke combinatie van traditioneel opgeleide, ervaren bakkers en deskundige levensmiddelentechnologen. Het is de kraamkamer van onze organisatie; waar onderzoek gedaan wordt naar nieuwe technologieën en ingrediënten. Waar producten ontwikkeld en geoptimaliseerd worden en waar in nauwe samenwerking met de afdeling marketing continu gewerkt wordt aan het ontwikkelen van nieuwe concepten.

Business en Customer Support

De ontwikkelingen in de markt gaan snel en dagen ons uit om morgen nog beter te presteren dan vandaag. Snel en betrouwbaar. Ons doel: de meest professionele en ondernemende bakkerij-organisatie voor onze externe en interne klanten te worden. Vooruitgang staat centraal bij alles wat we doen. Innovatie komt niet alleen tot uiting in mooie producten, maar zij ontstaat in de hele keten. Van klantcontact tot data management, van logistiek tot productie, van R&D tot marketing. Met één centraal doel: u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Quote

“Mens & machine? Consistentie, kwaliteit en goede marge kunnen bieden, dat is de meerwaarde.” Alex Kruiter, algemeen directeur Royal Smilde Bakery