Zanddeeg met ganache van donkere chocolade en framboos

Zanddeeg met ganache van donkere chocolade en framboos

INGREDIËNTEN:

Referentie 6169: Tartelet zanddeeg 8,5 cm

Ganache
500 gram room
800 gram fondant chocolade in stukjes
100 gram boter
2 koffielepels cacaopoeder

Frambozencoulis
200 gram frambozencoulis
2 gelatineblaadjes (coulis lichtjes opwarmen en geweekte gelatine toevoegen)

WERKWIJZE:

Ganache
Bak de zanddeegtaartjes af in de oven gedurende 10 minuten op 180°C. Verwarm de room samen met de cacaopoeder tot 80°C. Giet het geheel over de stukjes chocolade. Roer goed tot alle chocolade is opgelost. Meng er vervolgens 100 gram boter onder.

Het gebakje
Giet een dun laagje ganache in het bodempje en breng hierop 1 koffielepel frambozenvulling aan, plaats daarna de tarteletten voor 15 minuten in de diepvriezer. Vul de taartjes verder tot de rand met ganache en laat het geheel in de koeling opstijven.

AFWERKING:

Bestrooi de taartjes met cacaopoeder met behulp van een zeefje en werk af met een framboos en muntblaadje.

TIP: giet een beetje coulis in de opening van de framboos.